Vevőszerző Tippek Nyomdászok Számára

Nem csak Nyomda tulajdonosoknak...

 

Egy nyomdai gépkereskedőcég tulajdonosa megosztja veled legsikeresebb ügyfelei titkait,

 

Miről lesz szó:

 
  • Hogyan tud nagyobb profitot elérni egy magyar nyomda?
  • Hogyan tarthatod meg könnyen a régi vevőidet?
  • Hogyan szerezhetsz könnyedén újakat?
  • Hogyan vehetsz fel olyan embereket, akik bevételt hoznak a nyomdádnak?
  • Milyen eszközökkel érnek el sikereket a nyomdák szerte a világon?

egyszóval Rólad és a Cégedről lesz szó.

 

Ajánlom Neked, ha a nyomda szakma képviselőjeként felelős is vagy céged sikeréért és szívesen olvasnád, kommentálnád tapasztalataimat.

 

Szeretettel várlak tippekkel, stratégiákkal, trükkökökkel, és hogy gatyába rázzuk nyomdádat és végre beinduljon a szisztematikus ügyfélszerzés, vevőmegtartás!

 

Szabó Szabolcs

Grimex Magyarország Kft.

Siula Grande Peru második legmagasabb csúcsa. 6344 méter magas, a meredek jég- és sziklafalak, és a kiszámíthatatlan idõjárás miatt nem sokan vállalkoznak megmászására. Simon Yates és Joe Simpson ezzel a lehetetlen feladattal próbálkozott meg 1985-ben. Történetük azóta bejárta a világot, de kiváncsi vagy mi köze ennek cégedhez?

Ma reggel néztem meg a róluk szóló filmet, ami a “Zuhanás a csendbe” címmel jelent meg magyarul.
A történet röviden:

Egy hegyet megmászni veszélyes és sokszor embertelen feladat, de ez a történet nem a feljutásuk, hanem a lejutásuk révén vált emberfeletti teljesítménnyé. Joe ugyanis leereszkedés közben eltörte a lábát, ráadásul lejutások közben társa nem bírta tovább és egy sikertelen mentési kísérlet után elvágta a kötelet úgy, hogy nem tudta Joe hány méterre van a földtől. Majd magára hagyta azt gondolván, hogy halott.

Joe egy jégszakadékba zuhant, törött lábbal, minden segítség reménye nélkül. Étlen, szomjan már-már józan eszét is elvesztve több napon keresztül küzdött az életéért. Két kézzel kúszva, mászva és volt ahol a hegyről le gurulva próbált eljutni a biztonságot jelentő alaptáborba.

Brown Girl in the Ring, egy dal amit csak utálhatsz ilyen helyzetben.

A halucinációkkal küzdő hegymászónak a túlélésben nagy szerepe volt egy Boney M-számnak, ami folyamatosan a fejében zakatolt. Joe annyira gyűlölte a dalt, hogy képtelen volt nyugodtan feküdni, míg a fejében egyre csak tombolt a Brown Girl in the Ring. Mi közben néztem a filmet valami érdekes dolog ugrott be nekem is. Nem, nem egy dal.

Egy gondolat ami régóta bennem van, de sohasem tudatosult még ennyire bennem. Te hogyan bírkózol meg egy nehéz feladattal, amikor tudod, hogy akár több nap, hét vagy akár hónap is eltelhet mire befejezed?

Joe mikor kijutott a barlangból és már-már azt hihette megmenekült, lenézett az előtte lévő veszélyes, több kilóméteres útra rájött, hogy csak most van igazán nagy bajban. Előtte van még egy jeges, sziklás út, melyet épen, egészségesen is csak komoly erőfeszítés árán tudna csak megtenni.

Mi lenne a célod ilyen helyzetben?

Persze, lejutni. Mondod te, de ha benne van a fejedben, hogy lehetetlen ekkora utat megtenni a te állapotodban. Akkor mit csinálnál?

Volt már olyan feladat, projekt előtted ami heteket, hónapokat töltött a fejedben, majd a fiókodban és sehogyan sem akart elkészülni?

Joe tudta, hogy nem maradhat ott, mert senki sem keresi már őt. Előre nézett és elkezdett célokat kijelölni magának. 20 perces utakat nézett ki, amit úgy gondolt kúszva, mászva vagy féllábon ugrálva is meg tud tenni. Így egyszerre csak egy kis cél lebegett előtte: Elérni 20 perc alatt a következő pontra, ahol megpihenhet. Majd a következőre és az azutánnira.

Te is tudod, hogy így kell csinálni? Akkor miért nem megy?

Pár éve két baráttommal közösen dolgoztunk egymás projektein 3 hónapon keresztül. Igen, 3 hónapon keresztül! Hogyan csináltuk?

Volt egy közös zárt honlapunk, ahova feltettük az elvégzendő projekteink listáját. A lista egy nagy feladat apró lépéseiből állt. Nem is tudom, hogyan felejthettem el mennyire jó volt így dolgozni.

A hét minden munkanapjára beosztottuk az elvégzendő rész feladatokat (célokat). Napi egy, maximum két órát foglalkozhattunk vele. Nem tervezhettünk többet, mert tudtuk, hogy úgy sem tudjuk megcsinálni.

A nap végén be kellett őszintén írnunk, hogy 0% vagy 100%-ot teljesítettünk. Átmenet, kibúvó nem volt. Heti szinten konzultáltunk egymással és rúgdostuk egymást, ha el volt valaki maradva.

Miért lehet ez egy jó módszer számodra?

Ügyfeleimmel való beszélgetések során sokszor hallok nagy és jó terveket, de megvalósulni nagyon keveset láttam közülük. Miért van ez így?

Biztosan te is tudod. Ott a napi rutin, a problémák és a stresszes ügyfelek, akiket kezelned kell. Veled is biztosan előfordult már, hogy úgy ment el egy nap, hogy észre sem vetted. A napvégén leülve rájöttél, hogy a tűzoltáson kívül semmire nem jutott időd.

Tűzd ki a terveidet már előző nap vagy a megelőző hét végén a teljes következő hetet. Válaszd ki a nap melyik időszaka lehet a te kreatív órád. Ne nézegesd az e-mailjeidet, ne hagyd hogy a kollégáid rád nyissanak és némítsd le a telefonod!

Nekem a kreatív óráim reggel 7-9 között vagy ha úgy adódott este 5 és 7 között voltak. Mennyit kaptam ügyfeleimtől, barátaimtól, hogy engem nem lehet elérni 9 előtt. De ezzel ne törődj! Ez az óra a tied és a projektedé!

Szóval, mi a következő Giga projekted, amibe belevágsz?

ABG SRI reklamációmentesítő címkeellenőrző rendszerek új generációja

ABG nyito
Nézze meg prezentációnkat, amiben bemutatjuk, hogy hogyan kerülheti el örökre a reklamációkat a címkefeldolgozó rendszerek új generációjának segítségével.
   

Mark Andy Performance, a rövid pályás  címkenyomó gépek új generációja.

MA nyito  
Nézze meg prezentációnkat, amiben bemutatjuk, hogyan minimalizálhatja indulási költségeit, hogy minden kispéldányszámú munkánál jelentősen olcsóbban gyárthasson versenytársainál.
EZEKRŐL SE MARADJ LE…